Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αυτή την ΕΝΕ οραματιζόμαστε

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της κλαδικής ομοσπονδίας της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ και τον σχολιασμό της για το Περιφερειακό Τμήμα (ΠΤ) της ΕΝΕ Κρήτης έχουμε να τονίσουμε τα εξείς:

Μετά της τελευταίες εκλογικές διαδικασίες της ΕΝΕ τον Ιούνιο 2011, για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης της ΕΝΕ, ο συνδυασμός ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΡΟ.ΝΟ.ΣΥΝ.) ο οποίος στηρίχθηκε από την Δημοκρατική Συνεργασία Νοσηλευτικής (ΔΗ.ΣΥ.ΝΟ.), κατέλαβε στο 13ο ΠΤ της ΕΝΕ την πρώτη θέση και εξέλεξε τέσσερα μέλη στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο. ( http://enne.gr/wp-content/uploads/2011/07/13_periferiako.pdf ). Η Ενότητα Νοσηλευτών Ελλάδος, σήμερα Ενότητα, κατέλαβε την δεύτερη θέση εκλέγοντας τρία μέλη.

Στην τριετία που ακολούθησε το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του 13ου ΠΤ κατάφερε:

  1. Να μετατρέψει ένα ΠΤ από οικονομικά ζημιογόνο σε ΠΤ με ταμιακό πλεόνασμα.
  2. Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των νοσηλευτών και ο ισότιμος συνομιλητής με όλα τα θεσμικά όργανα της Κρήτης.
  3. Η οργάνωση και η λειτουργία του γραφείου του 13ου ΠΤ Κρήτης στηρίζεται αποκλειστικά στα μέλη του ΔΣ, τα οποία και το στελεχώνουν βάση μηνιαίου προγράμματος που ανακοινώνεται και δημοσιεύεται κάθε μήνα.
  4. Ανέπτυξε πλούσια σειρά δράσεων και συνεργασιών με δημόσιους και ιδιωτικούς κοινωφελείς φορείς.
  5. Στο πεδίο των εθελοντικών δράσεων οργάνωσε και λειτουργεί με ομάδα εθελοντών νοσηλευτών το “Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης” παρέχοντας φροντίδα σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς και προγράμματα αγωγής Υγείας σε Φορείς και Οργανισμούς . Παράλληλα συμμετείχε, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Συμμετέχει με ομάδα εθελοντών και με εκπροσώπηση στο ΔΣ στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου στελεχώνοντας με εθελοντές νοσηλευτές τα ιατρεία του δικτύου, ενώ σε συνεργασία με το σύλλογο ΕΥ ΖΩ πραγματοποιεί σειρά μαθημάτων για φροντιστές ασθενών με νεοπλασματική νόσο. 
  6. Για τη συνολική εθελοντική προσφορά του το 13ο ΠΤ Κρήτης βραβεύτηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης. 
  7. Στον τομέα των συνθηκών εργασίας, είχε σειρά επαφών και επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσία με στόχο την προάσπιση του νοσηλευτικού επαγγέλματος και την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού, θέτοντας θέματα που αφορούν την στελέχωση και τις συνθήκες εργασίας του Νοσηλευτικού προσωπικού, την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, την κινητικότητα το καθηκοντολόγιο , τις κρίσεις και την αξιολόγηση των νοσηλευτών κλπ Παράλληλα ανταποκρίθηκε με νομική συνδρομή σε μέλη που απεύθυναν αιτήματα προς το επιμελητήριο.
  8. Μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί το 13ο ΠΤ Κρήτης της ΕΝΕ ( www.enekritis.gr ) γίνεται ενημέρωση για όλες τις δράσεις του επιμελητηρίου . Επίσης στα πλαίσια διαφάνειας της λειτουργίας του ΠΤ αναρτώνται στην ιστοσελίδα όλες οι αποφάσεις και δράσεις του ΔΣ
Αναρωτιόμαστε:

1. Ποιο άλλο ΠΤ βραβεύθηκε για την κοινωνική του δράση εκτός από το 13ο ΠΤ;

2. Ποιο άλλο ΠΤ δημοσιεύει τα Πρακτικά του ΔΣ για να ενημερώνονται τα μέλη του;

3. Γιατί τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της EΝΕ ποτέ δεν ενημέρωσαν τους νοσηλευτές για τις δράσεις του ΠΑΤ Κρήτης; Γιατί αυτός ο αποκλεισμός;

4. Γιατί τα μέλη που εκλέχθηκαν από τον συνδυασμό της Ενότητας Νοσηλευτών Ελλάδος δεν συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΠΤ

Στην λάσπη και στην δημαγωγία απαντάμε με αποδείξεις