Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΥΚΟ στις Εκλογές ΕΝΕ 2014

Η ΔΗ.ΣΥ.ΝΟ  μετά τον πραξικοματικό τρόπο, που ο πλειοψηφών συνδυασμός της ΕΝΕ, η Ενότητα, μη σεβόμενη και μη εφαρμόζοντας ως προβλέπεται τον νόμο, προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να γίνει νόμος η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, χωρίς πρώτα να συζητηθεί αυτή από το ΔΣ της ΕΝΕ ως όφειλε. Βάση του Ν. 3252/2004(ΦΕΚ 132 Α) άρθρο 9, παράγραφος 5 ορίζει: “Το ΔΣ εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης …”, 

Η ΔΗ.ΣΥ.ΝΟ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 
να μην συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες 
στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2014 

για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Περιφερειακών Τμημάτων (Π.Τ.), των Εξελεγκτικών Επιτροπών των Π.Τ. και των Αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης. 

Στο εκλογικό σύστημα, με το ενιαίο πλειοψηφικό ψηφοδέλτιο, που ψηφίστηκε, χωρίς μάλιστα κανέναν περιορισμό στη σταυροδοσία, δίνει τη δυνατότητα σε έναν μηχανισμό να καταλάβει ΟΛΕΣ τις έδρες των οργάνων. Στο σύστημα της Απλής Αναλογικής που ίσχυε, ο αριθμός των εδρών που λαμβάνουν οι συνδυασμοί εξαρτάται μόνο από το ποσοστό τους, ανεξαρτήτως του αποτελέσματός τους ανά εκλογική περιφέρεια. Είναι το μοναδικό δίκαιο εκλογικό σύστημα, διότι αποτυπώνει ακριβώς τη λαϊκή βούληση. Όλοι γνωρίζουμε και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι η ταφόπλακα της Δημοκρατίας κι αποτελεί έναν μηχανισμό εκλογής «πρόθυμων». Ο μηχανισμός αυτός αποκλείει την έκφραση της μειοψηφίας και τη σύνθεση των απόψεων, κάτι που σήμερα μέσα από την απλή και ανόθευτη αναλογική επιτυγχάνεται.

Τα ερωτήματα πλέον που αποτυπώνεται στους νοσηλευτές σε αυτήν την εκλογική διαδικασία συνοψίζεται :

Με ποια πολιτική. Συνεχίζει η EΝΕ την ίδια πολιτική, χαϊδεύοντας και ακολουθώντας την Κυβερνητική Πολιτική, συνεχίζοντας να αποτελεί το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης στα νοσοκομεία ή θα τραβήξει κόκκινες γραμμές σε αντιλαϊκά μέτρα; 


Με ποιους και για ποιους. Ξανά μαζεύεται το όλο ΠΑΣΥΝΟ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΔΑΚΕ. Η Νοσηλευτική κοινότητα δεν μπορεί να σωθεί από μια κάστα προνομιούχων νοσηλευτών που «σήμερα» επιχειρεί μέσα από μια «συντηρητική» κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί «αριστερά» ή «δεξιά» συνθήματα ανάλογα με το κοινό που την παρακολουθεί κάθε φορά, αλλά τελικά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των προνομίων της και η εξυπηρέτηση των «δικών της παιδιών».

Προτείνουμε :

1. Ανανεώνουμε την συνδρομή μας στην ΕΝΕ, αξιοποιώντας την ευεργετική ρύθμιση του νόμου 3918//2011(ΦΕΚ 31) στο άρθρο 53, παράγραφος 6 που ορίζει: «Παλαιά μέλη που οφείλουν συνδρομές άνω του ενός έτους, έχουν τη δυνατότητα καταβολής της ετήσιας εισφοράς του τρέχοντος έτους και συμμετέχουν στις διαδικασίες της ΕΝΕ με πλήρη δικαιώματα, με την υποχρέωση καταβολής των οφειλομένων τμηματικά στο μέλλον, σε συνολικό χρόνο που ισούται με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν κατέβαλλαν τις εισφορές αυτές. Οι τμηματικές αυτές καταβολές θα ξεκινήσουν από την 1.1.2012.”

2. Συμμετέχουμε όλοι οι νοσηλευτές στην εκλογική διαδικασία στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2014 

Ψηφίζοντας ΛΕΥΚΟ