Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η θέση μας για τον 4052/2012

​ Το Κοινωνικό Κράτος αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της Δημοκρατίας, δημόσια υποχρέωση και λειτουργία που διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα, δινει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ποιοτικές υπηρεσίες και δομές αλληλεγγύης και διασφαλίζει την αναγκαία κοινωνική συνοχή.
Με το μνημόνιο 2 και τον Εφαρμοστικό Νόμο για την Υγεία αντίθετα προβλέπεται η κατάργηση – συγχώνευση πάνω από πενήντα μικρών και μεσαίων Νοσοκομείων που διασυνδέθηκαν με μεγαλύτερα.
Προβλέπεται η μεταφορά της Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας με στόχο την παράδοσή της στις μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.
Επιχειρείται η εισαγωγή αδιαφανούς αξιολόγησης των μονάδων και των εργαζομένων με σκοπό την μείωση των Διευθύνσεων, των τομέων, των τμημάτων και αφετέρου τον κίνδυνο απολύσεων αφού στο μνημόνιο 2 περιλαμβάνεται η απόλυση υπαλλήλων από την Υγεία.
​ Η κατάργηση της αντιστοίχησης των ιατρικών τομέων με τους Νοσηλευτικούς τομείς νομοθετήθηκε για τη δραστική μείωση των θέσεων Υποδιευθυντών Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα Νοσοκομεία.
Όλα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και στηρίζουμε τους αγώνες και αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό, χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, για μια δημόσια υγεία στην υπηρεσία του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.